30.9.2014

Suunnittelu


Kaikki alkoi suunnittelusta. Helmi-maaliskuussa 2014 päätös talonrakentamisesta oli varma ja aloitimme tontinkäyttösuunnitelmat. Tontilla on kyllä rutkasti rakennusoikeutta, mutta huolellinen suunnittelu tilanteessamme on erittäin tärkeää, koska tontti sijaitsee vanhalla jo rakennetulla asuinalueella kantakaupungissa. Tontti on ns. kirvesvarsitontti ja myös autokatokselle piti suunnitella paikka.

Jo edellisenä vuonna 2013 olimme miettineet valmistaloa ja olimme tontillemme katselleet jo Kannustalon aivan ihanaa Latoa. Myös tämän vuoden asuntomessuilla Lato sai suuren suosion, emme sitä itsekään tienneet silloin kun talomalliin ihastuimme. Taloasia jäi sittemmin muhimaan, eikä Kannustalolta pidetty meihinpäin mitään yhteyttä, joten uudeksi talofirmaksi valikoitui lopulta Jukkatalo. Jukkatalon edustaja Hämeenlinnassa on Seppo Kervinen, ja hänen kanssaan yhteistyö ja suunnittelu sujui alusta lähtien erittäin hyvin. 
Heti alusta alkaen päätimme, että haluamme talomme muuttovalmiina. Jukkatalolta löytyi hyviä talomalleja joita sai muunnella erittäin monipuolisesti.
Suunnittelussa meitä auttoikin kokoajan arkkitehti-kummitätini, ja häneltä olemmekin saaneet erittäin paljon apua. Kiitos Rakas S! <3 Olet Super!

Kuten kuvista saattaa huomata, mietimme, kokeilimme, piirsimme, kirosimme, pohdimme. Paljon. Piirsimme siis talon pohjapiirrustuksia sekä tonttikuvia. Välillä lähetimme niitä talotehtaalle ja taas muutimme. Lopulta Talo Tamminen pohjapiirrosvedos nro 12 oli se oikea, joka pääsi rakennuslupakuviin. :)
Talokuvat, autokatoskuvat ja tontinkäyttösuunnitelmat piirsi palkkaamamme arkkitehti, joka toimii meillä pääsuunnittelijana. 

Kuvista päätellen, mun on aika vaihtaa kampaustyyliä. Mikko on väsynyt ja meillä ollaan mietiskelty paljon. Tästä on taas hyvä jatkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti